top of page

FAQS

Dit is de TS Drone FAQs. Hier vind je antwoord op de meest gestelde vragen.

INHOUD:

  • Wat is TS Drone?

  • Hoe kan ik contact opnemen met TS Drone?

  • Vliegen in CTR (No Fly) zone's.

  • Licenties en bevoegdheden omtrent drones ?

  • Hulp organisaties.

  • Is TS Drone verzekerd bij letsel en ongevallen?

WAT IS TS DRONE?

TS Drone staat voor het maken van video beelden vanuit de lucht. Op basis van freelance werkzaamheden en als

Non-profit organisatie reist de piloot met zijn drones door heel Nederland om aan klantwensen te voldoen.
Inmiddels hebben we een ruime ervaring in meerdere sectoren.

Voor zowel de professionele of amateuristische doeleinden stellen we onze kennis beschikbaar.

 Zo ondersteunen we de ene keer een filmclub en bieden we bij een volgende klus professionele ondersteuning bij de hulpdiensten om opzoek te gaan naar vermiste personen.
Tevens is TS Drone een onderdeel van LaCrea Film Producties.
LaCrea en TS Drone zijn in 2019 gefuseerd en hebben de kennis bij elkaar gestoken waardoor dit unieke filmconcept is ontstaan.
Want naast het leveren van onze normale drone diensten beschikken we nu ook over een compleet Film Crew en ontwikkelen we gezamenlijk Documentaire en Shortfilms.
 

HOE KAN IK CONTACT OPNEMEN MET TS DRONE OF LACREA?

U kunt op onze website van TS Drone ( www.tsdrone.nl ) via de contact pagina een e-mail sturen. Tevens is TS drone ook via Telefonisch of via Whatsapp te bereiken via 06-11591784.

Wij staan erop om uw vraag binnen 24 uur te beantwoorden.
Of wilt u liever direct contact met LaCrea opnemen? Stuur dan een mail naar lacrea.contact@gmail.com of ga naar de website www.tsdrone.nl/contact

VLIEGEN IN CTR (NO FLY) ZONE'S

Als dronepiloot krijgen we met regelmaat te maken met vlieg beperkingen die op de vlieg locatie van toepassing zijn, dit is natuurlijk nooit fijn, maar we zijn ons er natuurlijk van bewust dat deze regels er niet voor niks zijn.

TS Drone hanteert dan ook ten alle tijden de regels die op de locatie die van toepassing zijn, hier worden geen uitzonderingen in gemaakt.

Bijvoorbeeld wanneer een locatie zich binnen een CTR zone (No Fly) bevind dan kunnen we de opdracht niet accepteren mits het gaat om een binnenvlieg locatie zoals loods of zaal.
 

LICENTIES EN BEVOEGDHEDEN OMTRENT DRONES.

De piloot van TS Drone (Timothy Schroeter) is aantoonbaar op de hoogte van alle regels en wetgeving omtrent het vliegen met drones. De piloot voldoet aan de wettelijke verplichting om met een drone te mogen vliegen.

Hiervoor heeft de piloot via Dutch Drone Academy de minimale verplichte cursus A1 - A3 met succes afgerond. Daarnaast is de piloot in het bezit van een aanvullende licentie A2. 

Ook voldoet Timothy aan zijn registratieplicht als dronepiloot zijnde bij het RDW.

 

Note!
Wanneer we het vermoeden hebben of wanneer we constateren dat TS Drone en/of de opgenomen beelden gebruik worden voor of tijdens illegale praktijken informeren we direct de politie.
 

HULP ORGANISATIES

TS Drone is ook lid van enkele vrijwilligers organisatie waarvoor we regelmatig uitrukken.

Sar Nederland is een efficiënt inzetmiddel die op professionele en gestructureerde wijze gebieden kan doorzoeken, dit samen met andere hulpverlenende instanties zoals politie/kustwacht, KNRM en brandweer. Samen met onze partner 112-water kunnen we op efficiente manier de wateren doorzoeken met meerdere sonarboten. 

Onze ondersteuning bestaat uit getrainde en gedisciplineerde manschappen die door politie en/of familie kunnen worden ingezet bij gecoördineerde zoekacties naar vermisten op het water en/of land. Door onze transparantie, expertise, kennis en gedrevenheid hebben wij een grote meerwaarde bij het zoeken naar vermisten.
 

Speurhonden team Nederland

Jaarlijks raken er 13.000 huisdieren vermist in Nederland. Honden zijn hier helaas een groot deel van. Speurhondenteam Zuid-Holland die tevens door heel Nederland actief is zet zich in om deze honden weer te herenigen met hun baasjes. In deze vrijwilligers organisatie bundelen getrainde speurhonden en drones hun krachten.​

Is TS Drone verzekerd bij letsel en ongevallen?

Ja. Naast onze standaard WA verzekering tot 1.300.000,- € zijn we zelf ook all-risk verzekerd tijdens het hobby en zakelijk vliegen met drones tot maximaal 40 kilo wereldwijd. Onze verzekering(en) voldoet aan de 785/2004 eis.

Ook externe piloten die namens TS Drone vliegen zijn meeverzekerd. 

Mocht je meer informatie willen hebben over de verzekeringspolis en/of de voorwaarden? vraag hier dan gerust naar.

Laatste pagina update: 19-02-2021


Copyright © TS Drone 2020 - 2023. All rights reserved.

bottom of page